Kundservice

Som kund hos N3 är det ni som är i fokus. Vårt mål är att du ska uppleva kvalitet i alla led, och att vi håller vad vi lovar! Vänligen kontakta oss om det finns några frågor eller kontrollera listan över vanliga frågor nedan.

Vad kan vi
göra för dig?

+47 02131

kundservice@n3.se

Smarta anvisningar för städpersonal

Färgprover

300 serien

600 serien

Provbok

Här kan du ladda ner N3zones provbok

Tekniska data

Här kan du ladda ner Tekniska data

FAQ

Heltäckningsmatta? På en förskola? Det måste ju vara ohygieniskt och i värsta fall allergiframkallande?

N3zones är inte en matta, utan ett mattsystem med alldeles särskilda egenskaper som är utvecklat för att hindra så mycket smuts och vatten som möjligt från att komma in i förskolans uppehålls- och lekområden. N3zones har utvecklats i samarbete med norska Astma- och Allergiförbundet och bidrar till att öka livskvaliteten för människor med andningsbesvär.

Samlas det inte mycket bakterier och sådant i en sådan här lösning?

Eftersom produkten är helt syntetisk och omfattar ett fullständigt renhållningsprogram har det aldrig påvisats någon tillväxt av bakteriefloran i n3zonen. Vi rekommenderar ändå ett byte av n3zonene efter maximalt fem år.

Börjar det inte lukta efter ett tag?

Vi har aldrig fått återkoppling om problem med «sur och våt lukt».

Men mattan måste bli väldigt blöt? Barnen kommer få blöta fötter …

N3zonen blir inte våt på samma sätt som en ”vanlig” matta. Detta beror på att brerna i mattan är gjorda i polyamid. Polyamid är ett helt syntetiskt material och absorberar därför inte vatten på samma sätt som t.ex. bomull. Föreställ dig att du stoppar ner en nylontråd i ett glas vatten, när du drar upp tråden så följer det inte med något vatten! Därför sjunker det mesta av vattnet undan och hamnar på gummibelägget i botten av mattan. Det innebär att barn kan gå i strumplästen över en lätt fuktig matta utan att få sina fötter blöta. Barn är lätta och med deras tyngd kommer de inte ned i botten av n3zonen där fukten samlas.

Men vattnet då? Blir den liggande kvar? Måste vi skaffa vattendammsugare?

Polyamidtråden absorberar inte vatten så som bomullstråd gör. N3zonen är utformad på ett sådant sätt att den torkar fort i rumstemperatur.

Vart tar vattnet vägen?

Det mesta avdunstar under eftermiddagen, kvällen och natten. Om det finns värmegolv under n3zonen är det bara bra då det påskyndar avdunstningen.

Vad händer om det blir fläckar på n3zonen?

Då är det bara att ta bort fläckarna på det sätt som du brukar med hjälp av varmt vatten, möjligen lite rengöringsmedel och sedan en trasa, svamp alternativt borste. Se mer i användarmanualen för N3zones.

Vad händer om det kommer salt och sand där då?

Vatten dunstar snabbt och smutsen lägger sig i botten på N3zonen. Det tar man bort med hjälp av den medföljande borstvallsdammsugare. Se användarmanualen.

Vad är en N3zones borstvallsdammsugare?

En borstvallsdammsugare är en kraftfull dammsugare som vanligtvis har dubbla motorer. En separat motor driver borsten i munstycket. Borsten djuprengör n3zonen och fångar upp allt smuts. Det har gjorts många tester på effektivitet mellan konventionella dammsugare och borstvallsdammsugare. Alla testresultat visar att borstvallsdammsugare är upp till 70% mer effektiva än konventionella dammsugare. Borstvallsdammsugare är mer robusta och tål en betydligt större mängd smuts.

Kan vi ha N3zones på värmegolv?

Det går utmärkt att lägga N3zones på värmegolv. Värmen påskyndar avdunstning. N3zonen tål att golvet värms upp till 30 grader Celsius. Vanliga värmegolv blir inte varmare än så.

Går det bra att prova en av era entrélösningar?

Kontakta oss gärna för ett samtal (se översikten över våra avdelningar). Du kan också kontakta kundtjänst på: telefon +47 02131 eller e-post: kundeservice@n3.no

  Kontakta oss

  Jag önskar nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier från N3.

  N3 har utvecklat och äger varumärkena N3zones och N3smart. Som marknadsledande med över 25 års erfarenhet och mer än 29000 unika entréinstallationer gör vi det vi kan bäst: Stoppa så mycket smuts och vatten som möjligt.

  Personuppgiftspolicy

  Villkor

  Telefon: +47 02131 kundservice@n3.se